Ski-Inn hotellihuoneiden ja huoneistojen maksu-, varaus-, ja peruutusehdot

Ehdot koskevat seuraavia Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy:n välittämiä majoituskohteita ja lisäpalveluita: RukaSuites, AurinkoRinne, MastonAitio, RukaValley, RukaVillage, RukaTonttu, PyhäSuites, PyhäLinna, Hotelli Pyhätunturi ja HolySuites. 

Näitä ehtoja sovelletaan majoitusvarauksiin asiakkaan tehtyä varauksen majoituskohteeseen. Varaus on molempia osapuolia sitova, kun myyjä on toimittanut varaajalle varausvahvistuksen sähköpostitse tai puhelimitse. Varaaja on vastuussa sähköpostiosoitteensa oikeellisuudesta ja toiminnasta. 

Varaajan tulee olla täysi-ikäinen. Ilman huoltajaa majoittuvilta alaikäisiltä vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus, joka toimitetaan myyjälle ennen majoituksen alkua. 

SKI-INN MAJOITUKSEN MAKSAMINEN

Puhelin, sähköposti ja chat varaukset

Puhelimitse, sähköpostitse ja chat-palvelussa tehdyissä varauksissa maksutapoja ovat luottokortti ja lasku. Laskuttajana toimii Rukakeskus Oy tai Pyhätunturi Oy. Laskulla maksaessa toimistomaksu on 20 €. Luottokorttiveloituksissa ei ole toimistomaksua, kun koko varauksen arvo veloitetaan luottokortilta varauksen teon yhteydessä.

Laskun eräpäivien määräytyminen:  

Varauksen alkuun ollessa yli 7 viikkoa (49 vuorokautta): 1/3 varauksen arvosta ja toimistomaksu 20€, eräpäivä on 14vrk varauksen tekohetkestä ja 2/3 varauksen arvosta 28vrk ennen majoituksen alkupäivää. 

Varauksen alkuun ollessa 49 vuorokautta - 29 vuorokautta: Koko varauksen arvo ja toimistomaksu 20€ maksetaan kerralla ja eräpäivä on 14vrk varauksen tekohetkestä tai viimeistään 28 vuorokautta ennen varauksen alkua. 

Varauksen alkuun ollessa 28 vuorokautta tai vähemmän: Koko varauksen arvo ja toimistomaksu 20€ maksetaan kerralla ja eräpäivä on 1 vrk varauksen tekohetkestä. Mikäli laskun eräpäivä tulisi pyhäpäivälle tai viikonlopulle, eräpäivä on aina edeltävä pankkipäivä. 

Ski-Inn verkkokauppa varaukset

Ski-Inn verkkokaupan maksutapoja ovat korttimaksut, verkkopankki tai Klarna AB:n laskuvaihtoehdot. Mikäli koko majoitusmaksu maksetaan kerralla varauksen tekohetkellä toimistokulut ovat 0 €. Jos maksutavaksi on valittu lasku, Klarna AB (Y-tunnus SE556737-0431) maksaa ostohetkellä tilauksen hinnan verkkokaupalle ja oikeus saatavaan siirtyy Klarna AB:lle. Tutustu Klarnan ehtoihin>.

SKI-INN VARAUSTEN MUUTOKSET 

Kaikkiin Ski-Inn majoituksiin voi tehdä muutoksia vähintään viikkoa (7 vuorokautta) ennen majoituksen alkua seuraavin ehdoin: 

Muutosmaksu 46 € peritään asiakkaalta, mikäli asiakas muuttaa maksu-, varaus- ja peruutusehtojen sallimissa aikarajoissa majoitusajankohtaa tai -kohdetta. Lisäpalvelujen (esimerkiksi lisävuorokauden) ostosta ei peritä muutosmaksua. Mikäli muutos tehdään kalliimpaan ajankohtaan tai majoituskohteeseen, tulee varaajan maksaa hinnan erotus. Hinnan erotuksen laskuttaa Rukakeskus Oy tai Pyhätunturi Oy. Mikäli muutos tehdään edullisempaan ajankohtaan tai majoituskohteeseen, ei varaajalle palauteta hinnan erotusta.  Mikäli varausta muutetaan, varaus- ja peruutusehdot ovat voimassa aina alkuperäisen varauksen tekohetkellä hyväksyttyjen ehtojen mukaisesti. 

Majoitustarjoukset ilman muutosoikeutta: Majoitustarjousvarauksiin ei ole mahdollista tehdä muutoksia. Varauksen hinnan yhteydessä on kerrottu, mikäli kyseessä on tarjoushintainen varaus ilman muutosoikeutta. 

ASIAKKAAN OIKEUS PERUA VARAUS 

Varauksen peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti myyjälle. Laskun maksamatta jättäminen ei ole riittävä toimenpide varauksen perumiselle. Mikäli laskua ei ole maksumuistutuksesta/ -muistutuksista huolimatta maksettu, siirrämme laskun perimisen perintätoimistolle ja asiakas on velvollinen hoitamaan myös perinnästä aiheutuvat kulut. 

Varauksen voi perua ilman kuluja ennen ennakkomaksun eräpäivää. Yhdessä erässä laskutettavat varaukset on mahdollista perua kuluitta ennen laskun eräpäivää. 

Varaukset peruutusoikeudella:  

Varauksen alkuun ollessa yli 7 viikkoa (49 vuorokautta): Varauksen voi perua kuluitta 14vrk aikana varausvahvistuksen vastaanottamisesta, tämän jälkeen pidätetään 1/3 varauksen kokonaisarvosta ja toimistokulut 20 €. 

Varauksen alkuun ollessa 48 vuorokautta - 29 vuorokautta: Pidätetään 1/3 varauksen kokonaisarvosta ja toimistokulut 20 €.  

Varauksen alkuun ollessa 28 vuorokautta tai vähemmän: Pidätetään 100% majoituksen arvosta. 

Majoituksen aikana tehty peruutus tai loman keskeytys ei oikeuta takaisinmaksuun. 

Mikäli peruutus tapahtuu varaajan tai hänen lähiomaisensa vakavan sairaus- tai kuolemantapauksen johdosta ennen majoituksen alkua, asiakkaan tulee varmistaa, että omat matka- ja tapaturmavakuutukset kattavat varauksen kulut. Peruutuksesta tulee ilmoittaa välittömästi myyntipalveluun. Noudatamme myös näissä tapauksissa varausehtoja. 

Majoitustarjoukset ilman peruutusoikeutta: Vahvistetuissa tarjousvarauksissa peruutuskulut ovat 100% heti varaushetkestä lähtien. Varauksen hinnan yhteydessä on kerrottu, mikäli kyseessä on tarjoushintainen varaus. 

MYYJÄN OIKEUS PERUA VARAUS 

  • Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure) voi myyjä perua varauksen. Tällöin asiakas saa myyjälle maksamansa maksun kokonaisuudessaan takaisin. Force majeure -este on kyseessä, kun majoittaja ei voi toimittaa lupaamiaan palveluja esim. lakon, tulipalon, vesivahingon, luonnon katastrofin, sotatilan yms. tekijän vuoksi, joka vaikeuttaa majoittajan toimintakykyä. 
  • Covid-19- koronapandemian takia asetetut matkustusrajoitukset eivät muodosta force majeure-tilannetta, koska koronaepidemiassa asetettavat matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia. 

Myyjällä on oikeus peruuttaa varaus, mikäli varaaja ei ole maksanut laskua eräpäivään mennessä. Peruutus ei poista laskun maksuvelvollisuutta. Mikäli laskua ei ole maksumuistutuksesta/ -muistutuksista huolimatta maksettu, siirrämme laskun perimisen perintätoimistolle ja asiakas on velvollinen hoitamaan myös perinnästä aiheutuvat kulut. 

Huoneistoon/huoneeseen pääsy: 

Ski-Inn Huoneistojen/huoneiden ovet sekä ulko- ja väliovet toimivat avainkoodilla. Avainkoodi ja huoneiston numero lähetetään asiakkaan antamaan matkapuhelinnumeroon tekstiviestinä saapumispäivän aamuna. Hotelli Pyhätunturin huoneissa ja HolySuites- huoneistoissa on käytössä avaimet. Avaimet noudetaan Hotelli Pyhätunturin vastaanotosta tai vastaanoton ollessa suljettuna sovitusti avainten noutolaatikosta. Mikäli varauksiin liittyviä maksuja on sovittu maksettavaksi saavuttaessa, annetaan avainkoodi/avaimet maksun yhteydessä. 

Huoneisto on asiakkaan käytettävissä: 

Tulopäivästä klo 18 lähtöpäivään klo 15: RukaSuites, AurinkoRinne, RukaTonttu, MastonAitio, PyhäSuites, PyhäLinna. 
Tulopäivästä klo 15 lähtöpäivään klo 12: RukaVillage, RukaValley, Hotelli Pyhätunturi. 
Tulopäivästä klo 16 lähtöpäivään klo 12: HolySuites.

HUONEISTON/HUONEEN HINTAAN SISÄLTYVÄT PALVELUT 

Kaikissa Ski-Inn-kohteissa majoituksen hintaan kuuluu siivous varauksen päätyttyä seuraavin ehdoin: 

Loppusiivous ei sisällä astioiden pesua eikä roskien vientiä: RukaSuites, AurinkoRinne, RukaTonttu, MastonAitio, PyhäSuites, PyhäLinna, HolySuites. Asiakkaiden tulee huolehtia astioiden pesusta ja järjestämisestä kaappiin sekä roskien viennistä ennen lähtöään. 

Roskien vienti sisältyy, mutta astioiden pesu ei sisälly majoitushintaan: RukaVillage, RukaValley, Asiakkaiden tulee huolehtia astioiden pesusta ja järjestämisestä kaappiin. (Poikkeus: RukaValley28 Lux –huoneissa myös tiskien tiskaus sisältyy majoitushintaan) 

Roskien vienti sisältyy majoitushintaan: Hotelli Pyhätunturi 

Mikäli huoneissa/huoneistossa on muutoin normaalista asumisesta poikkeavaa epäsiisteyttä tai yllä mainitut toimet ovat tekemättä, veloitamme jälkikäteen siivousmaksun (minimiveloitus 1h). 

RukaVillage30, RukaValley28 ja Hotelli Pyhätunturin huoneiden majoitushinta sisältää aamiaisen 1 - 2 hengelle. Varaus ei sisällä hissilippuja, ellei varausvahvistuksessa ole toisin mainittu. 

Huoneistoa/huonetta saa käyttää enintään:  

  • 2 henkilöä: RukaValley28lux 
  • 3 henkilöä: RukaValley28studio 
  • 4 henkilöä: RukaVillage30, Hotelli Pyhätunturi, PyhäLinna33, AurinkoRinne33, RukaTonttu43, RukaValley32, RukaValley48 
  • 6 henkilöä: RukaSuites43, AurinkoRinne49, AurinkoRinne55, MastonAitio60, RukaVillage40, RukaVillage45, Ruka-Village60, RukaVillage70, RukaTonttu51, PyhäSuites43 ja RukaValley58 
  • 7 henkilöä: HolySuites80 
  • 8 henkilöä: RukaSuites55, MastonAitio70, MastonAitio80, RukaVillage77, RukaVillage88, RukaVillage94 ja Pyhä-Suites55. 
  • 9 henkilöä: PyhäLinna93 

Huoneistoa/huonetta saa käyttää enintään niin monta henkilöä kuin huoneistossa on kiinteitä petipaikkoja (sängyt ja vuodesohvat). Huonekohtainen maksimihenkilömäärä ei saa ylittyä, poikkeuksena matkasängyssä majoittuvat 0–2-vuotiaat lapset. 

Porealtaalliset huoneistot 

RukaVillage70, RukaVillage88 ja RukaValley58 -huoneistojen porealtaan käytöstä peritään erillinen käyttömaksu, joka maksetaan ennen majoituksen alkua. Käyttömaksu on varauksen koko ajalle, eikä sisällä erillistä vedenvaihtoa tai veden lisäystä. Porealtaisiin tehdään säännöllisin väliajoin huoltotöitä hyvän vedenlaadun takaamiseksi (esim. veden vaihto). Jos poreallasta on huollettu asiakkaan sisäänkirjautumispäivänä, poreallas on käytössä viimeistään sisäänkirjautumista seuraavana päivänä. 

Lemmikit ja autopaikat  

Lemmikeistä tulee ilmoittaa varauksen teon yhteydessä. Huoneita/huoneistoja, joissa lemmikit ovat sallittuja on rajallinen määrä. Myyjällä on oikeus kieltäytyä majoittamasta asiakasta lemmikin kanssa, mikäli lemmikit sallivia huoneistoja ei ole saatavilla. Asiakas on henkilökohtaisesti vastuussa eläimen hyvinvoinnista sekä mahdollisesti lemmikin aiheuttamista vahingoista ja kuluista irtaimistolle tai muille asiakkaille. Lemmikki ei saa aiheuttaa häiriötä. 

Kohteissa on rajoitettu määrä lämpöpistokkeilla varustettuja autopaikkoja. Sähköautojen lataus lämpöpistokepaikalla tai rakennuksen seinässä olevasta pistorasiasta on kielletty. RukaSuitesin sekä RukaVillagen asiakkaat voivat parkkeerata maksulliseen parkkihalliin. Myyjä ei vastaa parkkihallin toiminnasta. Myyjä ei vastaa majoituskohteiden pysäköintialueilla olevien kulkuvälineiden tai niiden sisällä olevan omaisuuden vahingoittumisesta tai katoamisesta. 

KORVAUSVELVOLLISUUDET 

Paloturvallisuuden takaamiseksi käytävät ja yleiset tilat on pidettävä tyhjänä kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Suksien, lumilautojen ja muiden välineiden säilytystä varten on lukolliset huoneistokohtaiset suksikaapit tai varasto. Pyörien säilyttäminen huoneissa/huoneistoissa tai käytävillä on kielletty. Myyjä ei vastaa yleisissä tiloissa, matkatavarasäilytyksessä tai suksenhuoltotiloissa olevan omaisuuden vahingoittumisesta tai katoamisesta. 

Kaikki huoneistot/huoneet ovat savuttomia. 

Tupakointi, myös sähkötupakka, saunan löylytuoksujen käyttö huoneistoissa sekä suksien voitelu muualla kuin sille osoitetulla paikalla on kielletty. 

RukaVillage, RukaValley, RukaSuites ja PyhäSuites -kohteissa on automaattinen paloilmoitinjärjestelmä. Tieto hälytyksestä siirtyy suoraan hätäkeskukseen. Palohälytyksen sattuessa palokunta käy aina tarkastamassa mahdolliset vahingot ja hälytyksen syyn. Huolimattomalla toiminnalla aiheutetusta palohälytyksestä aiheutuva tarkastusmaksu, vähintään 750 €, tullaan laskuttamaan huoneiston varaajalta. 

Asiakas on velvollinen korvaamaan järjestyssääntöjen rikkomisesta, sekä huoneistolle/huoneelle tai sen irtaimistolle oleskelunsa aikana aiheutuneet vahingot täysimääräisesti, mukaan lukien ylimääräiset siivous - ja korjauskulut. Mikäli asiakas tai tämän vieraat aiheuttavat häiriötä tai vaaraa samassa kiinteistössä oleville, on myyjällä ja tämän edustajalla oikeus purkaa välittömästi majoitusta koskeva sopimus ja asiakkaan on poistuttava heti majoituskohteesta. Purkamistapauksessa maksuja ei palauteta käytetyiltä eikä käyttämättömiltä majoitusvuorokausilta. 

Kaikissa kohteissa on hiljaisuus klo 22–08. 

Huomautukset ja valitukset 

Kaikki huoneiston varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava välittömästi niiden aiheen ilmaannuttua myyjälle tai tämän edustajalle (Rukalla Hotelli RukaVillagen tai Hotelli RukaValleyn vastaanottoon tai Pyhällä Hotelli Pyhätunturin vastaanottoon). Mikäli valitus tai huomautus pyydetään tekemään kirjallisena, on tämä toimitettava ennen majoituksen päättymistä. Mikäli asiakas ei ole majoituksen aikana ollut yhteydessä mahdollisista epäkohdista myyjälle tai tämän edustajalle, hän menettää oikeutensa mahdollisiin hyvityksiin. 

Vakuutukset 

Suosittelemme asiakkaillemme matka/tapaturmavakuutusta mahdollisia poikkeustilanteita ja -tapauksia varten. Myyjällä ei ole velvollisuutta hyväksyä peruutusta ilman peruutuskuluja. 

Riitatilanteet ja perintä 

Osapuolten on pyrittävä ratkaisemaan mahdolliset riidat ensisijaisesti neuvotteluteitse keskenään. Mikäli asiaa joudutaan käsittelemään tuomioistuimessa, se ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena majoituspaikan kotikunnan käräjäoikeudessa. Kaikki riidat on ratkaistava Suomen lainsäädännön mukaisesti. Osapuolet asiassa ovat myyjä (Rukakeskus Oy tai Pyhätunturi Oy), sekä Ostaja. Jos lasku on velkojan (Rukakeskus Oy tai Pyhätunturi Oy) maksumuistutuksen tai -muistutusten jälkeen maksamatta, velkoja siirtää perinnän perintätoimistolle, joka jatkaa maksamattoman laskun perimistä. Perinnästä aiheutuvat kulut tulee asiakkaan maksettavaksi. 

Hinnan muutokset 

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin. 

Selkeät virheet 

Selkeät virheet (sisältäen kirjoitusvirheet) eivät ole sitovia. Kaikki tarjoukset ja kampanjat merkitään erikseen. Ellei niitä ole merkitty sellaiseksi, et voi vedota mihinkään oikeuksiin, jos kyse on selkeästä virheestä.

Matkapaketit ja matkapalveluyhdistelmät 

Mikäli asiakkaan majoitusvaraus sisältää majoituksen lisäksi muita palveluita kuin aamiaisen, luetaan varaus matkapaketiksi. 

MATKAPAKETTIEHDOT 

https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/sopimukset/vakiosopimusehdot/yleiset-matkapakettiehdot/

HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ

https://ski.ruka.fi/rukakeskus/kayttoehdot

Tarjotaksemme Klarnan maksutapoja välitämme henkilötietojasi yhteystietojen ja tilaustietojen muodossa Klarnalle, jotta Klarna voi arvioida oletko oikeutettu heidän maksutapoihinsa ja räätälöidä nämä maksutavat sinulle. Siirrettyjä henkilötietojasi käsitellään Klarnan oman tietosuojailmoituksen mukaisesti

MAKSUNVÄLITTÄJÄT JA LASKUTTAJAT 

Paytrail: https://www.paytrail.com/ 

Klarna: https://www.klarna.com/fi/ 

(Ehdot päivitetty 15.6.2021)